Društvena odgovornost

Strateško opredjeljenje Economica je društveno odgovorno poslovanje i ono se nalazi u korijenu svake organizacijske jedinice. Bez obzira o kojoj se zainteresiranoj strani radi, Economic nastoji njegovati i razvijati najviše norme društvene odgovornosti.

Pored aktivnog sudjelovanja u društvenoj zajednici i nevladinim organizacijama, Economic potiče i društveno korisni rad, sponzorstva kulturnih i sportskih udruženja, sudjeluje u podizanju svijesti o očuvanju zdravog okoliša te stručnim znanstvenim skupovima.

Izrastajući u prepoznatljivo bosanskohercegovačko poduzeće Economic je izgradio širok poslovni portfolio koji zahtjeva izgradnju jedinstvene poslovne kulture koja uvažava različitosti i stvara jedinstvo koje vodi prema boljoj motiviranosti, produktivnosti i većem zadovoljstvu svih zainteresiranih strana.

U okviru Economica provodi se kontinuirana edukacija uposlenika na svim razinama kroz segment upravljanja ljudskim potencijalima. Pored upravljanja ljudskim potencijalima, Economic je napravio dodatni iskorak te usvojio Kodeks ponašanja čime je obogatio svoje poslovno upravljanje.

Imajući u vidu pozitivni globalni svjetski trend i potrebe lokalne zajednice, Economic se odlučio uvesti integrirani sustav upravljanja u sklopu kojega je, pored usklađenosti poslovanja s normom ISO 9001:2015 svoje poslovanje uskladio i s normom ISO 14001:2015 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu. Rast poduzeća kroz pokretanje vlastite proizvodnje te širenje vlastitih kapaciteta uvjetovao je i ozbiljan pristup faktoru zaštite okoliša kojeg se u svakom novom projektu nastoji maksimalno uvažavati.

Economicov cilj da postane dobar poslovni građanin, između ostalog, podrazumijeva sljedeće:

-zaštitu okoliša,
-proizvodnju i prodaju proizvoda koji su u skladu sa zdravim načinom života,
-integrirano djelovanje i praćenje najviših etičkih normi,
-promicanje snage partnerstva s različitim dobavljačima i kupcima,
-osiguranje sigurnog i zdravog radnog mjesta.

Predanost društvenoj odgovornosti je jaka kao i u prvim danima kada je poduzeće osnovano. Economic se ponosi svojim napretkom, ali zna da još uvijek može puno učiniti.

Kako Vam možemo pomoći?

Za bilo kakve prijedloge, sugestije ili komentare budite slobodni kontaktirati nas.

Želite biti naš franšizni partner?