Franšizna mreža Economic

Što je franšiza?

Riječ franšiza (Franchise) potiče iz francuskog jezika i označava privilegiju ili slobodu. Danas, u modernom poslovnom svijetu franšiza je dozvola koju neko poduzeće daje osobi, grupi ili drugom poduzeću radi proizvodnje i prodaje proizvoda na ugovoreni način.

Franšizna mreža Economic

Projekt „Franšizna mreža Economic – FME“ koji je pokrenut 2000. godine smatra se najznačajnijim projektom u Economicu. Budući da smo prva domaća tvrtka koja je uvela franšizni način poslovanja do danas smo izgradili franšiznu mrežu koja trenutno broji 50 prodavaonica u svim većim gradovima BiH.

Odnos Economica i primatelja franšize

Economic sa franšiznim partnerima gradi „win-win“ odnos u kojem obje strane dobivaju. Odnosi Economica i primatelja franšize reguliraju se generalnim ugovorom o franšizi koji je identičan za sve primatelje franšize. Obveza primatelja franšize je da prodaju po istim maloprodajnim cijenama širom BiH i to na cjenovnoj razini prodajnog centra u Vitezu.

Ključna ideja marketinga je da se izbjegava cjenovna konkurencija u okviru Franšizne mreže Economic. Primatelji franšize ne mogu držati konkurentsku robu, osim ako je komplementarna franšiznom programu i uz pismenu suglasnost Economica.

Zajednička strategija

Franšizna mreža Economic je okvir u kome se provode sve marketinške aktivnosti. Svaki mjesec se organizira akcijska prodaja u koju su uključeni svi franšizni partneri s intenzivnim oglašavanjem. Tradicionalna nagradna igra, podržana od strane svih primatelja franšize, organizira se svake godine u Franšiznoj mreži Economic.

Economic i dalje širi mrežu franšiznih prodavaonica te ovim putem pozivamo zainteresirane pravne subjekte koji ispunjavaju uvjete za stjecanje statusa primatelja franšize, da se jave putem nekih od kontakata.

Kako Vam možemo pomoći?

Za bilo kakve prijedloge, sugestije ili komentare budite slobodni kontaktirati nas.

Želite biti naš franšizni partner?